Slik har vi det i Knøttene :)

September

September har vært en spennende og lærerik måned med mange fine opplevelser. Vi har hatt nye temaer i samlingsstund, blant annet barnekonvensjonen som vi jobbet en del med i fjor. Denne måneden har vi hatt om rettigheten: Alle barn har rett til å føle seg trygge. Vi har lest boken hver tirsdag og hatt samtaler rundt dette. Barna synes bøkene er veldig spennende.

 

I forbindelse med månedens tema; Brannvern, har vi hatt flere brannøvelser, både ut hovedinngangen og vinduene. Vi har gjort ulike aktiviteter opp mot temaet. Vi har malt, laget rømningskart over barnehagen, snakket om ulike temaer rundt brannvern og lest ulike historier. Vi har blitt kjent med Eldar og Vanja, som er hovedpersonene i undervisningsopplegget som er utviklet av Samarbeidsgruppa for brannvern.

 

5-årsklubben startet opp denne måneden. Til sammen blir vi en gruppe på ni barn. Vi har startet rolig for å ha muligheten til å bli kjent, både store og små. Vi har trent på å skrive navnet vårt, tall og telling og ulike oppgaver knyttet til for eksempel ulikheter og likheter.

 

For å opprettholde fokuset og tilrettelegge for alder og behov, har vi delt i grupper denne måneden. Mens Baltus har jobbet med mer med brannvern og ulike aktiviteter, har Linus jobbet mye med omsorg og lek, ulike dyr og dyrelyder. Vi har brukt både eventyr, bøker, sang og regler.

Vi har vært ute hver eneste dag og er veldig takknemlige for det flotte høstværet. Vi har gått lange turer og utforsket nærområdet vårt. Fokuset har vært på området rundt barnehagen og opplevelsene på turene. Vi har snakket om det etterpå og gjort aktiviteter opp mot dette. Vi vil at barna skal bli bedre kjent med naturen rundt oss og ha fokus på den tiden vi er i, høsten.

Besøk av brannvesnet

I forbindelse med den Nasjonale brannvernuka, var vi så heldige å få besøk av brannvesenet i barnehagen. Brannbilen kjørte helt inn i gården og alle barna kom ut for å kikke.

 

Alle som hadde lyst fikk se hvordan brannbilen så ut, innvendig og utvendig. Noen av barna prøvde hjelmen og vi fikk alle se på brannslangene, diverse verktøy og redskaper i bilene. De sprutet til og med vann! 😀

 

En av brannmennene tok på seg fullt utstyr og lot oss ta bilde med han, alle sammen J Før de reiste sang vi «En brann er ikke tull», til full applaus fra brannmennene J

Velkommen til nytt barnehageår :)

August har vært en fin og rolig måned hvor vi har hatt fokus på tilvenning, det å bli kjent og barns medvirkning. Det er nye barn som har startet og det er lenge siden de andre barna har vært i barnehagen. Barna har også hatt mye å fortelle fra den flotte sommeren de har hatt 🙂

 

Vi har brukt god tid til å bli kjent med hverandre, store og små. Dette har vi gjort gjennom samlingsstund, lek og aktiviteter. Vi har sunget kjente og kjære barnesanger, samt lært oss noen nye.

 

Vi har vært ute hver dag denne måneden, i det flotte høstværet. Vi har laget sandkaker og is, syklet, sklidd og kost oss. «Teltturer» og «hytteturer» har vi også hatt et flust av 😀

 

Desember

Desember er en måned som består av mye forventninger og spenning. Det er en tid for juleforberedelser og kos. Barna ser ofte frem til jul. Derfor ønsker vi å bidra til å gjøre denne ”ventetiden” spennende og lærerik for både barn og voksne.

 

Til nå har vi laget en flott pepperkakekalender med trekning hver dag. Trekningen har vi i samlingsstund med levende lys, musikk, sanger og eventyr.

 

På tirsdag var vi på kirkevandring, noe som både var spennende og lærerikt. Vi gikk fra barnehagen og var fremme i god tid, spente og forventningsfulle. Vi fikk høre juleevangeliet og barna fikk være medspillere og kle seg ut som de tre vise menn, engler, Maria og Josef og gjeterne. Underveis i fortellingen beveget vi oss rundt i kirken hvor det var satt opp ulike kulisser.

 

Dette er like koselig hvert år, og nesten alle barna hadde lyst og fikk lov til å kle seg ut. Det var en fin tur som fikk frem enda mer julestemning 🙂

August

August har vært en fantastisk flott måned. Vi har hatt gleden av å få mange nye flotte barn som gleder oss hver eneste dag. De kjente barna som har hatt sommerferie kommer boblende tilbake og har masse nytt og fortelle, og vi gleder oss sammen med barna i alt de forteller. De har vokst og blitt større og det betyr mye for en liten tass som stolt forteller "jeg er fire år og kjempestor" 🙂
I august har vi brukt mye av tiden til å bli kjent med både store og små, trygghet er en vikitg del av hverdagen for alle barna og for alle foreldre. Vi skal tross alt passe på de viktigste personene i livet deres.

Hilsen
Monica, Tina og Anusha 😀

Siste nytt

Da er personalet igang med både planlegging og organisering. Vi gleder oss utrolig mye til et nytt barnehageår med "gamle" og nye barn.

Ser frem til et innholdsrikt og spennende barnehage år 😀

Hilsen
Monica, Tina og Anusha